INGREDIENTAI: 450 gramų vištų kepenėlių
1 vienetas obuolių (rūgštesnių)
1 vienetas svogūnų
60 mililitrų grietinėlės, 35% riebumo
60 mililitrų konjako (galima pakeisti brendžiu)
45 gramai sviesto
2 skiltelės česnako
1 šlakelis citrinų sulčių
1 žiupsnelis pipirų
1 žiupsnelis malto muskato (arba aitriosios paprikos miltelių)
pagal skonį druskos
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 20 min.
1.
Troškintuve ištirpiname pusę kiekio sviesto ir sudedame mažais kubeliais pjaustytą obuolį. Pakaitiname apie 6 min, vis pamaišydami, kol obuoliai paruduos. Juos atidėti į šalį.
2.
Tame pačiame troškintuve išlydome likusį sviestą ir kepiname česnaką, kol suminkštės. Sudedame kepenėles, beriame druską, pipirus ir kepame apie 3 min, kol kepenėlės išorėje sutvirtės. Supilame grietinėlę, konjaką, aitriosios paprikos ar muskato riešuto. Patroškiname apie 3 min, vis pamaišant nuo troškintuvo dugno.
3.
Kepenėles sudedame į dubenį prie obuolių. Paliekame truputį pastovėti, sutriname virtuviniu trintuvu iki vientisos masės. Ragaujame, pagal skonį įlašiname citrinos sulčių, pagardiname prieskoniais. Pilame į indelius ir dedame į šaldytuvą atvėsti.
4.
Tepame ant duoniukų arba tiesiog duonos riekelės.