INGREDIENTAI: 700 gramų bulvių
1 vienetas svogūnų
pagal poreikį aliejaus
Padažui:
375 mililitrai pieno
230 gramų čederio sūrio (tarkuoto, arba kito mėgstamo)
50 gramų sviesto
30 gramų kvietinių miltų
0.5 šaukštelio česnako miltelių
1 žiupsnelis druskos
1 žiupsnelis maltų juodųjų pipirų
Viršui:
100 gramų čederio sūrio (tarkuoto arba kito mėgstamo)
20 gramų parmezano sūrio (tarkuoto, nebūtina)
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 1 val.
1.
Bulves švariai nuplauti, supjaustyti maždaug 3 mm storio griežinėliais. Svogūną susmulkinti pusžiedžiais.
2.
Kepimo formą (naudojau 20 cm x 25 cm) aptepti aliejumi. Bulvių griežinėlius sudėti eilėmis į kepimo formą. Į tarpelius sudėti svogūnų pusžiedžius.
3.
Padažui į keptuvę dėti sviestą, ištirpinti. Suberti miltus ir iš karto greitai maišyti, palaipsniui pilti pieną nuolat maišant, iki kol neliks jokių gumulėlių. Tuomet padažą užvirti, iki kol šiek tiek sutirštės. Sumažinti kaitrą iki silpnesnės, berti čederio sūrį, česnako miltelius, druską, pipirus, gerai išmaišyti ir pašildyti iki kol sūris išsilydys.
4.
Paruoštą padažą tolygiai užpilti į kepimo formą ant bulvių. Kepimo formą uždengti folija.
5.
Kepti įkaitintoje iki 180 C laipsnių temperatūros orkaitėje apie 50 minučių, tuomet ištraukti, nuimti foliją, pabarstyti čederio ir parmezanos sūriais, tuomet dėti į orkaitę ir dar kepti apie 30 minučių iki kol sūris gražiai apskrus ir bulvės bus iškepusios ir minkštos (patikrinti galima bulvių vidurį lengvai įsmeigti šakute, jei minkšta - galima tiekti).
6.
Prieš tiekiant labai tinka pabarstyti šviežiai grūstais pipirais, o jei turite, papuošti žalumynais, pavyzdžiui, petražolėmis, krapais, svogūnų laiškais.