INGREDIENTAI: 0.5 kilogramo obuolių
150 gramų cukraus
100 gramų spanguolių
1 šlakelis vandens (apytikriai)
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 30 min.
1.
Obuolius nulupti, perpjauti pusiau, išimti sėklas ir smulkiai supjaustyti.
2.
Į puodą sudėti obuolius, spanguoles, suberti cukrų, įpilti vandens ir virti. Vis pamaišant virti apie 20 minučių.
3.
Tuomet išvirusius obuolius ir spanguoles sutrinti elektriniu smulkintuvu iki vientisos masės.
4.
Į džiovinimo aparatą patiesti kepimo popieriaus, dėti paruoštos masės ir paskirstyti nestoru sluoksniu. Man pavyko paruošti 2 lentynas.
5.
Džiovinti 65 laipsnių temperatūroje 6 valandas.
6.
Išdžiovintą vaisinę masę nuimti nuo popieriaus, supjaustyti juostelėmis ir susukti. Laikyti popieriniuose maišeliuose.
Patarimai:
•
Galima džiovinti ir orkaitėje. Reikėtų džiovinti iki 50 - 70 laipsnių temperatūros orkaitėje, truputį pravėrus dureles. Laikas priklauso nuo pasirinktų vaisių ir uogų bei orkaitės. Džiovinti reikėtų 6 - 8 valandas. Daugiau apie džiovintų juostų gaminimą galima pasiskaityti čia.