INGREDIENTAI: 1 vienetas karpio (arba lyno, skrosto)
200 gramų konservuotų ananasų (gabalėlių)
1 vienetas raudonosios paprikos
1 vienetas pomidorų
1 vienetas svogūnų
1 vienetas morkų
2 šaukštai teriyaki padažo
2 skiltelės česnako
1 šaukštas konservuotų ananasų sirupas
1 šaukštas garstyčių
2 šaukšteliai adžikos
pagal skonį druskos
pagal skonį maltų juodųjų pipirų
pagal skonį universalūs prieskoniai (be druskos)
pagal poreikį alyvuogių aliejaus
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
1.
Šviežią, skrostą karpį/lyną nuplauname po šaltu vandeniu ir nusausiname popieriniu rankšluosčiu. Žuvies vidų patepame alyvuogių aliejumi, beriame druskos, pipirų, universalių prieskonių be druskos ir paliekame šaldytuve marinuotis per naktį (jei neturite laiko - nieko tokio, žuvį galima kepti ir be marinavimo, tokiu atveju, užtenka prieskoniai pagardintą žuvį palikti kambario temperatūroje iki kepimo.
2.
Ruošiame įdarą. Svogūną smulkiai supjaustyti, morką supjaustyti griežinėliais. Papriką ir pomidorus supjaustyti norimo dydžio gabalėliais. Česnaką supjaustome stambiai.
3.
Keptuvėje įkaitiname šlakelį alyvuogių aliejaus ir apkepame susmulkintą svogūną bei morką. Tuomet dedame pjaustytą raudonąją papriką ir pomidorą. Kepame apie 3 minutes, vis pamaišydami. Galiausiai dedame apie 200 gramų konservuotų ananasų su 1 šaukštu sulčių, pilame teriyaki padažą, dedame garstyčias, adžiką, jei reikia beriame dar druskos bei juodųjų pipirų. Kepame, kol nugaruos beveik visas skystis.
4.
Į paruoštą įdarą dedame česnaką, permaišome ir masę šaukštu dedame į žuvies vidų. Įdarą, kuris nesutilpo, atidedame į šalį.
5.
Įdarytą karpį/lyną dedame ant kepimo popieriumi išklotos skardos ir šalia žuvies sudedame likusį įdarą.
6.
Kepame iki 170 C laipsnių įkaitintoje orkaitėje maždaug 45 minutes arba kol žuvies odelė gražiai paskrus.
7.
Žuvies įdaras pakankamai sotus, tad skanavome be papildomo garnyro, bet manau čia puikiai tiktų bulvės ar ryžiai. Skanaus!