INGREDIENTAI: 3 vienetai kiaušinių (virtų)
150 gramų vermišelių
1 stiklinė šaldytų žirnelių
1 vienetas morkų (didelės)
0.5 stiklinės anakardžių riešutų (arba žemės riešutų)
5 šaukštai pomidorų padažo
1 šaukštas citrinų sulčių
1 šaukštelis garstyčių sėklų
0.5 šaukštelio paprikos miltelių
pagal skonį aitriosios paprikos miltelių
pagal skonį druskos
Kepimui:
1 šaukštas aliejaus
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 10 min.
1.
Morką nuskutame ir supjaustome kubeliais.
2.
Keptuvėje įkaitiname aliejų. Sudedame riešutus ir pakepiname, kol apskrus ir bus traškūs. Išimame iš keptuvės.
3.
Į tuos pačius riebalus suberiame vermišelius. Vis pamaišant, juos paskrudiname. Išimame iš keptuvės.
4.
Į tą pačią keptuvę sudedame garstyčių sėklas. Uždengiame keptuvę ir kepiname, kol sėklos tampa juodos. Sudedame morkas ir žirnelius. Jei reikia, įpilame dar truputį aliejaus. Kepiname, kol morkos suminkštėja.
5.
Sudedame į keptuvę vermišelius ir po truputį pilame vandens - po 2 šaukštus vienu metu. Įpilame, išmaišome, ir, kai susigeria vanduo, pilame vėl. Pilame iki tol, kol vermišeliai bus minkšti.
6.
Sudedame į keptuvę pomidorų padažą, suberiame paprikos miltelius, aitriosios paprikos miltelius, supilame citrinos sultis ir pagal skonį gardiname druska. Gerai išmaišome.
7.
Tiekiame su skrudintais riešutais ir virtu kiaušiniu.