INGREDIENTAI: 365 gramai kvietinių miltų
300 gramų sviesto
190 gramų cukraus
150 gramų sirupo (šviesaus)
35 gramai migdolų drožlių
20 gramų prieskonių meduoliams (naudojome Santa Maria apelsinų skonio)
1.5 šaukštelio sodos
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
1.
Įkaitinkite orkaitę iki 175°C temperatūros.
2.
Dubenyje sumaišykite sviestą, cukrų ir sirupą. Įmaišykite migdolus ir prieskonius.
3.
Atskirame inde sumaišykite miltus ir sodą, tuomet miltų mišinį įmaišykite į sviestinę tešlą.
4.
Tešlą dėkite ant stalviršio, padalykite į 2 dalis ir iš kiekvienos dalies suformuokite maždaug 25 cm ilgio ritinėlius.
5.
Ritinėlius suvyniokite į plastikinę plėvelę ir padėkite į šaldytuvą, kad gerai atvėstų (laikykite šaltai 24 valandas).
6.
Atšaldytus ritinėlius pjaustykite plonais griežinėliais, juos dėkite į kepimo popieriumi išklotą skardą ir kepkite 8–10 minučių.
Patarimai:
•
Sausainių pjaustymas. Paruošę tešlą, ją gerai atvėsinkite – taip bus lengviau vėliau ją plonai supjaustyti. Kuo ploniau supjaustysite šiuos sausainius, tuo skanesni jie bus.
Daugiau „Santa Maria“ receptų rasite čia.