INGREDIENTAI: Tešlai:
240 gramų miltų (sijotų)
175 gramai sviesto (kambario temperatūros)
175 gramai cukraus
175 gramai razinų
3 vienetai kiaušinių (kambario temperatūros)
0.5 šaukštelio kepimo miltelių
1 žiupsnelis druskos
3 lašai vanilės esencijos
Pabarstymui:
šiek tiek cukraus pudros
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 1 val.
1.
Razinas užpilti karštu vandeniu ir palikti išbrinkti 20 minučių. Vandenį nupilti, razinas nuplauti, palikti nuvarvėti arba galima nusausinti rankšluostiniu popieriumi.
2.
Orkaitę įkaitinti iki 160 C laipsnių.
3.
Sviestą išsukti su cukrumi iki purumo. Po vieną mušti kiaušinius ir po kiekvieno masę permaišyti. Berti druską, razinas, išmaišyti. Berti miltus, kepimo miltelius, įlašinti vanilės. Viską išmaišyti. Tešlą pilti į kepimo popieriumi išklotą kekso formą. Kad kepamo kekso plutelė gražiai ir tolygiai įplyštų, prabraukiam drėgnu įrankiu kekso viduryje, kad susidarytų griovelis.
4.
Kepti 1 valandą - 1 valandą 30 minučių. Kuo forma aukštesnė ir siauresnė, tuo keksas ilgiau keps. Papuošimui pabarstome cukraus pudra.