INGREDIENTAI: Biskvitui:
385 gramai kondensuoto pieno, saldinto (1 skardinės)
150 gramų kvietinių miltų
2 vienetai kiaušinių
2 šaukšteliai kepimo miltelių
Kremui:
450 mililitrų grietinėlė, 36% riebumo
385 gramai kondensuoto pieno, saldinto (1 skardinės, kambario temperatūros)
180 gramų sviesto (kambario temperatūros)
18 gramų grietinėlės standiklio (2 pakelių)
Pertepimui:
250 mililitrų juodųjų serbentų (trintų, su cukrumi)
Sulaistymui:
200 mililitrų vandens
2 šaukštai cukraus
1 vienetas citrinų (sulčių)
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
1.
Kiaušinius išsukame su kondensuotu pienu. Įsijojame miltus su kepimo milteliais. Gerai išmaišome.
2.
Kepimo formą išklojame kepimo popieriumi, pilame tešlą.
3.
Kepame 180 C laipsnių įkaitintoje orkaitėje 20 - 25 min.
4.
Biskvitą atvėsiname. Atsargiai peiliu perpjauname į 3 dalis.
5.
Pasiruošiame sirupą sulaistymui. Vandenį sumaišome su cukrumi ir citrinos sultimis.
6.
Kremui sviestas ir kondensuotas pienas turėtų būti kambario temperatūros. Taip tolygiau išsiplaks. Išsukame sviestą kartu su kondensuotu pienu.
7.
Grietinėlę išplakame su grietinėlės standikliu. Atsargiai įmaišome į sviesto masę.
8.
Torto surinkimas. Biskvitą sulaistome sirupu. Tepame serbentų masės. Ant viršaus klojame sviestinį kremą. Tą patį padarome ir su antru, ir su trečiu biskvitu. Likusiu kremu aptepame viršų ir šonus.
9.
Puoškite, kaip jums patinka. Puikiai tinka šokolado glazūra ar maskarponės kremas, kaip puošiau aš.
Patarimai:
•
Kepimo forma 21 cm skersmens.