INGREDIENTAI: 2 vienetai skumbrės (išvalytų, be galvų)
3 vienetai svogūnų
150 mililitrų aliejaus
2 šaukštai druskos (apytikriai)
3 šaukšteliai cukraus
2 šaukšteliai acto 9%
1 šaukštelis garstyčių
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 1 val.
1.
Žuvis iš vidaus ir iš išorės įtrinti druska. Palikti 4 val. pastovėti kambario temperatūroje. Po to jas nuplauti po tekančiu šaltu vandeniu, nusausinti virtuviniu popieriniu rankšluosčiu, supjaustyti gabalėliais.
2.
Svogūnus supjaustyti pusžiedžiais.
3.
Į stiklainį arba indą sudėti sluoksniais: skumbrės gabaliukus, tada svogūnus, tada vėl skumbrė ir vėl svogūnai...
4.
Į atskirą indą supilti aliejų, actą, sudėti garstyčias, suberti cukrų ir maišyti, kol ištirps cukrus. Supilti marinatą į stiklainį su žuvimi ir svogūnais. Palikti marinuotis šaldytuve 8 valandas. Po to galima ragauti.
Patarimai:
•
Taip paruoštą skumbrę marinate, šaldytuve galima laikyti iki 7 dienų.