INGREDIENTAI: Tešlai:
2 vienetai kiaušinių trynių
150 gramų kvietinių miltų
50 gramų rudojo cukraus
50 gramų sviesto (šalto)
2 šaukštai vandens
Kremui:
250 gramų kreminio sūrio (naudojome „Philadelphia“)
100 mililitrų grietinėlės (30 proc. riebumo)
1 vienetas kiaušinių
50 gramų cukraus
1 šaukštelis vanilės pastos (naudojome Dr. Oetker Madagaskaro Burbono pastą su vanilės grūdeliais)
Papuošimui:
100 gramų graikinių riešutų (arba kariju)
1 šaukštas cukraus
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 1 val.
1.
Į dubenį įsijokite miltus. Juos sumaišykite su ruduoju cukrumi ir kubeliais supjaustytu sviestu. Pirštais trinkite iki masė ims priminti duonos trupinius. Tada sudėkite trynius, supilkite šaltą vandenį ir greitais judesiais užmninkykite tešlą.
2.
Tešlą iškočiokite ant miltais pabarstyto darbastalio, užvyniokite ją ant kočėlo ir atsargiai perkelkite į apvalią kepimo formą (tinka 24-26 cm skersmens). Apkarpykite tešlos kraštus, šakute subadykite pagrindą. Padėkite į šaldytuvą bent 20-30 min.
3.
Orkaitę įkaitinkite iki 190 °C temperatūros.
4.
Šaltą tešlą pašaukite į įkaitintą orkaitę ir kepkite apie 25 minutes (arba kol ji įgaus auksinį atspalvį). Iškepusią tešlą išimkite iš orkaitės ir leiskite atvėsti.
5.
Kremui į dubenį dėkite kreminį sūrį, įmuškite kiaušinį, suberkite cukrų, supilkite grietinėlę, įdėkite valinės pastos ir suplakite elektriniu plaktuvu. Gautą masę užtepkite ant iškepusio tartos pagrindo.
6.
Papuošimui sausoje keptuvėje apkepinkite riešutus ir cukrų. Tada išdėliokite ant tartos.
7.
Tartą kepkite įkaitintoje iki 170 °C temperatūros orkaitėje 30 minučių.