INGREDIENTAI: 1 kilogramas mėsos (kiaulienos, jautienos, vištienos ar kitos mėgstamos)
3 šaukštai aliejaus
2 šaukštai citrinų sulčių
2 šaukštai sojos padažo
2 skiltelės česnako
1 šaukštas medaus
1 šaukštas balzaminio acto (tamsaus)
2 šaukšteliai garstyčių (neaštčių)
2 šaukšteliai pomidorų pastos
1 šaukštelis rozmarino
1 šaukštelis džiovinto raudonėlio
1 šaukštelis druskos
1 šaukštelis maltos raudonosios paprikos (saldžios)
0.5 šaukštelio maltų juodųjų pipirų
0.5 šaukštelio malto cinamono
0.5 šaukštelio aitriųjų paprikų dribsnių
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 45 min.
1.
Marinatui į dubenį dėti medų, pilti aliejų, sojos padažą, balzamiką, citrinos sultis, dėti pomidorų pastos, berti rozmarino, raudonėlio, cinamono, druskos, pipirų, paprikos miltelius, paprikos dribsnius. Ir išmaišyti.
2.
Česnaką susmulkinti, sudėti į dubenį su marinatu ir išmaišyti.
3.
Mėsą supjaustyti nedideliais gabaliukais, užpilti paruoštą marinatą. Gerai įtrinti ir marinuoti bent 3 - 4 valandas. Žinoma, geriausia palikti visai nakčiai. Vėliau kepti ant grotelių iki kol iškeps.