INGREDIENTAI: 70 gramų kiaulpienių lapų
50 gramų kietojo sūrio
50 gramų graikinių riešutų
120 mililitrų alyvuogių aliejaus
1 vienetas citrinų
3 skiltelės česnako
šiek tiek druskos
šiek tiek maltų juodųjų pipirų
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 20 min.
1.
Jeigu lapeliai jauni, neseniai išdygusiu kiaulpienių, juos pakaks švariai nuplauti ir gerai nuvarvinti, nes jauni lapeliai yra neaitrūs. O jeigu kiaulpienės buvo jau ūgtelėjusios, nuplautus lapelius sudėkite į sietelį ir perpliekite verdančiu vandeniu bei palikite keletą minučių nuvarvėti. Nuvarvintus lapelius sudėkite į smulkintuvo indą.
2.
Į smulkintuvo indą kartu su paruoštomis kiaulpienėmis sudėkite nuluptas ir į keletą dalių perpjautas česnako skilteles, šiek tiek pasmulkintus graikiškus riešutus. Viską gerai sutrinkite iki vientisos konsistencijos. Jeigu trintųsi sunkiau, galite įpilti šiek tiek aliejaus, bet geriau stenkitės trinti be jo, nes alyvuogių aliejus, intensyviai malamas gali apkarsti.
3.
Į sutrintą masę pilkite alyvuogių aliejų ir šaukštu išmaišykite. Aliejumi reguliuokite pesto tirštumą - jeigu norite skystesnio padažo, aliejaus pilkite daugiau, o jeigu tirštesnio - šiek tiek mažiau.
4.
Galiausiai sudėkite tarkuotą kietąjį sūrį, įtarkuokite citrinos žievelės ir įspauskite šiek tiek citrinos sulčių. Paragaukite ir, jeigu norisi, pagal skonį paskaninkite druska ir maltais juodaisiais pipirais.
Patarimai:
•
Pesto padažai puikiai tinka su makaronais, užsitepti ant duonelės, kaip padažas salotoms, mėsai, prie bulvyčių, žuvies, sumuštiniams. Daugiau pesto variantų, paruošimo, saugojimo ir naudojimo idėjų rasite šiame straipsnyje.