INGREDIENTAI: 176 gramai oreo sausainių (1 pakelio)
800 gramų kreminės varškės
200 mililitrų grietinėlės, 35% riebumo
100 gramų sviesto
100 mililitrų vandens (želatinai)
4 šaukštai cukraus
0.5 vieneto citrinų (sulčių ir nutarkuotos žievelės)
2 šaukštai želatinos
Papuošimui:
2 vienetai oreo sausainių
pagal poreikį braškių
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
1.
Torto pagrindui sausainius smulkintuvu arba kočėlu sutriname iki trupinių. Kelis šaukštus sausainių trupinių atidedame į šalį, juos įmaišysime į varškės masę.
2.
Sviestą ištirpiname garų vonelėje.
3.
Sausainių trupinius užpilame sviestu ir gerai išmaišome. Masę tolygiai paskirstome į 20 cm skersmens torto formą. Dedame į šaldytuvą stingti.
4.
Želatiną užpilame vandeniu ir paliekame brinkti 20 min. Išbrinkusią reikia ištirpinti vandens garų vonelėje. Indelį su želatina uždedame ant puodo su lėtai verdančiu vandeniu, kad indelio dugnas nesiektų vandens. Nuolat maišant, kaitiname (neužvirinkite). Ištirpintą želatiną paliekame atvėsti, tačiau, ji turi išlikti vos šilta, nepradėjusi ar tik vos pradėjusi stingti.
5.
Varškę išsukame su cukrumi. Įmaišome citrinos sultis ir tarkuotą žievelę.
6.
Grietinėlę išplakame iki standžių putų. Po truputį įmaišome į varškės masę. Suberiame keletą šaukštų sausainių trupinių. Plona srovele, maišant, supilame želatiną. Gerai išmaišome.
7.
Varškės masę pilame ant torto pagrindo. Išlyginame paviršių. Puošiame oreo sausainiais ir braškėmis. Dedame į šaldytuvą stingti bent kelioms valandoms, geriausiai nakčiai.