INGREDIENTAI: 500 mililitrų ryžių (risotto, pvz., Arborio, 2 stiklinių)
200 gramų špinatų
125 mililitrai balto sauso vyno
1 vienetas svogūnų (smulkinto)
1 vienetas citrinų
1 sauja parmezano sūrio (tarkuoto)
3 šaukštai sviesto
3 skiltelės česnako
1 litras daržovių sultinio
pagal skonį druskos
pagal skonį maltų juodųjų pipirų
Patiekiant:
pagal poreikį krevečių
1 šaukštas sviesto
2 skiltelės česnako
1 žiupsnelis aitriosios paprikos miltelių
pagal skonį druskos
pagal skonį maltų juodųjų pipirų
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 30 min.
1.
Į keptuvę dedame 2 v.š. sviesto. Kai jis išsilydo ir įkaista, dedame smulkintą svogūną ir kepiname kelias minutes.
2.
Beriame smulkintą česnaką, kepiname dar minutę. Suberiame ryžius, išmaišome, kepiname kelias minutes. Pilame vyną. Kaitiname maišydami, kol keptuvėje nebelieka skysčio – alkoholis išgaruoja, o vyną sugerią ryžiai.
3.
Pilame 1/2 stiklinės sultinio, išmaišome ir kaitiname tol, kol skysčio nelieka. Taip kartojame pildami po pusę stiklinės, kol sunaudojame visą sultinį. Paragaujame, jei ryžiai dar kietoki, pakartojame su puse stiklinės vandens.
4.
Kai ryžiai paruošti, dedame prie jų 1 v.š. sviesto, parmezaną, špinatus, įtarkuojame citrinos žievelės, įspaudžiame citrinos sulčių. Išmaišome ir kelias minutes pakaitiname, kol špinatai susileidžia. Paragaujame ir pridedame pagal skonį druskos ir pipirų.
5.
Kai lieka 5 minutės iki Risotto pabaigos, gaminame krevetes: keptuvėje įkaitiname sviestą. Dedame smulkintą česnaką ir pakaitiname minutę. Sudedame krevetes, kepame 2-3 minutes, kol tampa gražiai rausvos. Pabarstome krevetes druska, pipirais, čili prieskoniais.