TOPWAREZ.LT
Pratybų atsakymai
Vardadienius šiandien švenčia: Kotryna Santautas Germilė
Kiaulienos kepsnys su džiovintomis slyvomis ir šonine
Kiaulienos kepsnys su džiovintomis slyvomis ir šonine

Porcijų skaičius: 6


INGREDIENTAI:
1 kilogramas kiaulienos nugarinės (pailgo gabalo)
5 vienetai bulvių
250 mililitrų sultinio (kiaulienos)
2 vienetai morkų (didelių)
150 gramų šaltai rūkytos šoninės (arba karštai, plonomis riekelėmis)
1 vienetas svogūnų (didelių)
1 vienetas pomidorų (didelių)
1 vienetas obuolių
50 mililitrų brendžio (ar tamsaus tomo)
1 sauja džiovintų slyvų (be kauliukų)
1 saujelė razinų
1 saujelė tamsio razinos
6 skiltelės česnako
1 vienetas lauro lapų
šiek tiek alyvuogių aliejaus
šiek tiek džiovintas rozmarinas
šiek tiek čiobrelių
šiek tiek druskos
šiek tiek pipirų

PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
1.
Šviesias ir tamsias razinas sudedame į vieną dubenėlį, užpilame brendžiu ar romu ir paliekame mirkti ~1-2 h. Prieš naudojant razinas skystį nupilame ir atidedame į šalį.

2.
Viršutinę nugarinės dalį pirmiausia įpjauname pailgai (vieną pusę paliekame storesnę, kitą - plonesnę), po to dar kartą pailgai įpjauname storesnę dalį. Atsargiai įpjaustome storesnes nugarinės vietas. Viso šio pjaustymo esmė, kad gautume plokščią nugarinės pjausnį, į kurį galėtume įsukti slyvas ir šoninę.

3.
Nugarinę pabarstome druska ir pipirais (vieną pusę, ant kurios dėsime šoninę ir slyvas).

4.
Šoninės juosteles išdėliojame ant nugarinės (pradedant nuo kraštelio), o ant jų, viena eilute, pailgai sudedame džiovintas slyvas (prie pat krašto). Nugarinę pradedame sukti nuo kraštelio, prilaikydami slyvas ir šoninę. Tada vyniotinį apsukame virtuviniu siūlu ir sutvirtiname. Apibarstome druska ir pipirais iš abiejų pusių.

5.
Keptuvėje ant aukštesnės ugnies įkaitiname porą šaukštų alyvuogių aliejaus, dedame vyniotinį ir trumpai apkepiname iš visų pusių, kad gražiai apskrustų. Po to išimame iš keptuvės.

6.
Bulves, morkas nuskutame, supjaustome didesniais gabalėliais. Svogūną nulupame. Pomidorą ir svogūną supjaustome didesniais gabalėliais. Sutraiškome česnako skilteles (nelupame). Į tą pačią keptuvę, kurioje kepė vyniotinis sudedame morkas, svogūną, česnakus ir pomidorą, apkepiname, kol apskrunda. Išimame iš keptuvė. Taip pat apskrudiname ir bulves su šiek tiek druskos.

7.
Į kepimo indą aukštesniais kraštais sudedame apkepintas morkas, svogūną, pomidorą, česnakus bei razinas. Į vidurį padedame vyniotinį, šonuose padedame perpus perplėštą lauro lapelį, nuluptą ir supjaustytą skiltelėmis obuolį bei bulves. Apibarstome keliais žiupsniais rozmarino, čiobrelio ir juodaisiais pipirais. Viską apipilame likusiu nuo razinų skysčiu ir kiaulienos sultiniu.

8.
Kepame iki 180 C laipsnių įkaitintoje orkaitėje 45 min. Viduryje kepimo vyniotinį apverčiame. Prieš patiekiant palaukiame bent 10 min, kad vyniotinis pastovėtų. Skanaus!!




admin · 2023-01-22 03:00 · 415 peržiūrėjo

Komentarai:

Spausk Patinka!
Komentatorių TOP 10
shule.lt