INGREDIENTAI: 250 gramų krabų lazdelių
1 vienetas agurkų (trumpavaisio arba kiek mažiau nei pusės ilgavaisio)
100 gramų kreminio sūrio
50 gramų majonezo (arba pagal poreikį)
2 skiltelės česnako
1 pundelis krapų
1 žiupsnelis druskos (+ dar šiek tiek agurkams)
1 žiupsnelis maltų juodųjų pipirų
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 20 min.
1.
Agurką sutarkuoti stambia burokine tarka, pabarstyti druska, išmaišyti ir palikti apie 5-10 min pastovėti, kad išsiskirtų sultys. Tuomet rankomis kuo geriau nuspausti skystį ir dėti agurkus į dubenį
2.
Krabų lazdeles supjaustyti mažais gabaliukais, krapus smulkiai susmulkinti, suberti į dubenį su agurkais, įspausti česnako, dėti kreminį sūrį, majonezą ir išmaišyti. Pagal skonį pagardinti druska bei pipirais.
3.
Užtepėlę labai tinka patiekti su lengvai paskrudintomis juodos duonos ar prancūziško batono riekelėmis.