TOPWAREZ.LT
Pratybų atsakymai
Dabar Lietuvoje: 2024-11-25 08:31
Žirnių ir perlinių kruopų košė su šonine (arba spirgučiais)
Žirnių ir perlinių kruopų košė su šonine (arba spirgučiais)

Porcijų skaičius: 4


INGREDIENTAI:
200 mililitrų žirnių (geltonų skeltų)
200 mililitrų perlinių kruopų
70 gramų šaltai rūkytos šoninės (arba lašinukų)
1 vienetas svogūnų (vidutinio dydžio)
1 sauja petražolių (susmulkintų)
pagal skonį druskos
šiek tiek maltų juodųjų pipirų

PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 1 val.
1.
Žirnius ir perlines kruopas suberiame į vieną dubenį, užpilame 800 ml vandens, paliekame per naktį brinkti ar bent kelias valandas prieš virimą. Išbrinkintas kruopas greičiau išvirsite.

2.
Išbrinkusias kruopas nukošiame per sietelį ir perliejame šaltu vandeniu. Supilame į puodą, kuriame virsite, užpilame tiek vandens, kad virš kruopų būtų maždaug 3 cm. Kruopas verdame, kol jos suminkštėja, apie 40-45 min, priklausomai nuo to kiek ilgai brinkinote kruopas prieš virimą. Jei brinkinote pora valandų, tuomet reikės pavirti ilgiau. Nuo kruopų vis nugriebiame susidariusias putas ir pamaišome košę.

3.
Mažais gabalėliais susmulkiname šoninę ir svogūną, dedame į įkaitintą keptuvę, apkepiname ant vidutinės ugnies, kol gražiai apskrunda, pabaigoje kepimo sudedame petražoles, pakepiname pora minučių, pagardiname druska, pipirais. Po to padažą įmaišome į išvirusią košę. Jei reikia, dar įberiame druskos ir pipirų.




admin · 2023-01-21 12:00 · 295 peržiūrėjo

Komentarai:

Spausk Patinka!
Komentatorių TOP 10
shule.lt