TOPWAREZ.LT
Pratybų atsakymai
Šiandien minėtina:
Vištienos kukulaičiai su sūriu ir pievagrybiais
Vištienos kukuliai

Porcijų skaičius: 4


INGREDIENTAI:
500 gramų vištienos faršo
2 riekės batono
1 šlakelis pieno
pagal skonį druskos
pagal skonį prieskonių vištienai
Įdarui:
150 gramų fermentinio sūrio (tarkuoto)
150 gramų pievagrybių
Kepimui:
1 šlakelis aliejaus
Apvoliojimui:
2 vienetai kiaušinių
pagal poreikį džiūvėsėlių
pagal poreikį kvietinių miltų

PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 30 min.
1.
Batono kraštelius nupjauti, likusį minkštimą dėti į dubenį, užpilti pieno, kad apsemtų. Palikti mirkti apie 10 - 15 minučių. Tuomet batoną nusunkti.

2.
Į dubenį dėti faršą, nusunktą batoną, pagardinti druska, prieskoniais vištienai ir gerai išmaišyti.

3.
Pievagrybius susmulkinti.

4.
Į keptuvę pilti aliejaus, įkaitinti, suberti pievagrybius, pakepti kelias minutes iki kol iškeps.

5.
Imti gabaliuką faršo, suploti į paplotėlį, į vidurį dėti grybų, sūrio ir užlenkti faršo kraštus, suformuoti kotletuką.

6.
Į dubenį įmušti kiaušinius, išplakti.

7.
Kotletukus apvolioti miltuose, tuomet kiaušinio plakinyje, tuomet džiūvėsėliuose.

8.
Į keptuvę įpilti aliejaus, įkaitinti, sudėti kotletukus ir kepti iš visų pusių iki kol iškeps.




admin · 2023-01-21 09:00 · 264 peržiūrėjo

Komentarai:

Spausk Patinka!
Komentatorių TOP 10
shule.lt