INGREDIENTAI: 600 gramų bulvių (virtų su lupena)
200 gramų kvietinių miltų (+ stalo pabarstymui)
1 vienetas kiaušinių
1 šaukštelis druskos
1 žiupsnelis muskato
1 žiupsnelis maltų juodųjų pipirų
Padažui:
50 gramų sviesto
50 gramų rūkytos šoninės (smulkintos)
50 gramų grietinėlės (arba grietinės)
1 vienetas svogūnų
1 sauja brokolių (arba žaliųjų žirnelių, galima naudoti šaldytus)
3 šaukštai aliejaus
2 šaukštai vandens (nuo virtinukų)
pagal skonį sūrio (mėgstamo)
pagal skonį druskos
pagal skonį krapų
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 20 min.
1.
Virtas bulves nulupti ir sugrūsti iki košės konsistencijos, berti miltus, įmušti kiaušinius, berti druską, pipirus, išmaišyti.
2.
Stalą pabarstyti miltais, dėti tešlą ir gerai išminkyti. Suformuoti volelius ir supjaustyti 1 kąsnio dydžio gabaliukais.
3.
Kiekvieną gabalėlį dėti ant šakutės iškiliosios dalies ir perbraukti, kad susiformuotų iškylimai, raštas.
4.
Į puodą pilti vandens, berti druskos ir užvirti. Sudėti paruoštus virtinukus, kai iškils į paviršių, pavirti dar apie minutę.
5.
Padažui svogūnus smulkiai supjaustyti.
6.
Į keptuvę pilti aliejų, dėti sviestą ir ištirpinti, tuomet berti svogūnus ir kepti iki kol suminkštės.
7.
Į keptuvę su svogūnais sudėti išvirusius virtinukus ir smulkintą šoninę, berti druską, pipirus, muskatą, krapus, išmaišyti, pakepinti 1 minutę.
8.
Sudėti brokolius, pilti vandenį nuo virtinukų ir grietinėlę, ant silpnos kaitros pakaitinti apie 1 minutę. Išjungus kaitrą užtarkuoti sūrio ir viską permaišius patiekti.