TOPWAREZ.LT
Pratybų atsakymai
Dabar Lietuvoje: 2024-11-25 11:45
Naminis paukštienos vyniotinis su džiovintomis slyvomis
Paukštienos vyniotinis su džiovinomis slyvomis



INGREDIENTAI:
850 gramų kalakutų krutinėlės (nepjaustytos)
650 gramų kalakutų šlaunelių (svori be kaulų)
1 sauja džiovintų slyvų (be kauliukų)
2 skiltelės česnako
šiek tiek druskos
šiek tiek pipirų
šiek tiek saldžiosios paprikos miltelių
šiek tiek kario
šiek tiek džiovinto raudonėlio

PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
1.
Šlaunelių mėsą supjaustyti nedideliais gabalėliais, suberti prieskonius, išspausti česnaką ir viską gerai išmaišyti. Palikti maždaug 1 valandai pasimarinuoti.

2.
Krūtinėlės mėsą perpjauti per pusę ne iki galo ir atversti, su šonais padaryti taip pat. Turi išeiti stačiakampio forma. Uždėti ant mėsos maistinę plėvelę, truputį pamušti, pagardinti druska, pipirais ir irgi palikti pasimarinuoti.

3.
Ant stalo patiesti maistinę plėvelę, uždėti krūtinėlę, ant jos šlaunelių mėsą. Viename krašte išdėlioti džiovintas slyvas ir plėvele susukti į vyniotinį. Gerai supausti ir įvynioti į plėvelę. Vėl patiesti plėvelę ir vėl įvynioti, taip pakartoti 4 - 5 kartus ir gerai užsukti šonus.

4.
Į kepimo formą dėti vyniotinį, iki pusės įpilti sultinio ir kepti 150 - 160 laipsnių orkaitėje apie 1 valandą 35-45 minutes. Išėmus iš orkaitės ir vyniotiniui atvėsus, padėti į šaldytuvą. Palikti 4 - 5 valandoms arba per naktį.




admin · 2023-01-16 15:00 · 335 peržiūrėjo

Komentarai:

Spausk Patinka!
Komentatorių TOP 10
shule.lt