INGREDIENTAI: 150 mililitrų pieno
130 gramų kvietinių miltų
1 vienetas kiaušinių
30 gramų sviesto (ištirpinto)
3 šaukšteliai cukraus
2 šaukšteliai kepimo miltelių
1 žiupsnelis druskos
Patiekiant:
2 saujos uogų (naudojome braškes, avietes ir gervuoges, galima rinktis kitas)
pagal poreikį klevų sirupo (arba skysto medaus)
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 1 val.
1.
Į dubenį suberti miltus, cukrų, kepimo miltelius ir druską, išmaišyti.
2.
Į kitą dubenį įmušti kiaušinį, supilti pieną, sviestą ir gerai išmaišyti.
3.
Į dubenį su kiaušiniu ir pienu suberti miltų mišinį ir labai gerai išmaišyti. Tešla turi būti grietinės konsistencijos.
4.
Masę supilti į konditerinį buteliuką arba konditerinį maišelį (ar į paprastą storesnio plastiko maišelį, pvz., skirtą šaldymui ir nukirpti nedidelį kamputį).
5.
Keptuvę įkaitinti ir išspausti norimo dydžio blynelius, bet kuo jie mažesni, tuo geriau. Pakepti apie minutę iki kol pradės matytis oro burbuliukai ir apversti.
6.
Blynelius suberti į dubenėlį, uždėti uogų, pašlakstyti klevų sirupu ir tiekti.
Patarimai:
•
Šiuos blynelius tiekti galima skirtingais būdais - su uogomis ir klevų sirupu ar medumi, su šokolado lašeliais, pašlakstyti tirpintu šokoladu, su minkštu sviestu, jogurtu, su uogiene ar kitais mėgstamais priedais.