INGREDIENTAI: 5 vienetai kiaušinių
100 gramų sūdytos lašišų filė
1 vienetas avokadų (gerai prinokusio, minkšto)
2 šaukštai citrinų sulčių
1 šaukštelis garstyčių
1 žiupsnelis druskos
1 saujelė krapų
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 20 min.
1.
Kiaušinius kietai išvirti, nulupti, perpjauti išilgai pusiau. Išimti kiaušinių trynius.
2.
Avokadą perpjauti pusiau, išimti kaulą ir išskobti minkštimą.
3.
Avokado minkštimą šakute (ar elektriniu trintuvu) sutrinti su kiaušinių tryniais, garstyčiomis, citrinų sultimis, druska.
4.
Kiaušinių baltymų puseles įdaryti avokadų kremu.
5.
Lašišą supjaustyti plonomis riekelėmis, susukti ir dėti ant kiaušinių puselių. Papuošti krapais.
6.
Patiekti geriausia iškart, nes avokadų kremas pastovėjęs tamsėja.