INGREDIENTAI: 0.5 kilogramo vištienos krūtinėlės
200 mililitrų vandens
1 vienetas kiaušinis (didelio arba 2 mažų)
5 šaukštai vandens (šalto)
3 skiltelės česnako (didesnių arba 4 mažesnių)
2 šaukštai sezamo sėklų
pagal skonį prieskonių vištienai
pagal skonį maltų juodųjų pipirų
pagal poreikį aliejaus
Padažui:
220 mililitrų vandens
5 šaukštai sojos padažo
3 šaukštai medaus
3 šaukštai krakmolo (apytikriai)
1 šaukštas baltojo vyno acto
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 30 min.
1.
Vištienos krūtinėlę supjaustyti gabaliukais, pagardinti prieskoniais vištienai, pipirais.
2.
Į dubenį įmušti kiaušinius, pilti vandenį ir išplakti. Suberti 2 šaukštus krakmolo ir išmaišyti. Sudėti vištienos gabaliukus ir permaišyti.
3.
Į keptuvę pilti aliejų, įkaitinti. Sudėti vištienos gabaliukus ir juos apkepti iš abiejų pusių iki kol apkeps ir iškeps, labai svarbu vištienos neperkepti.
4.
Iškeptus vištienos gabaliukus sudėti į lėkštę.
5.
Padažui į dubenį pilti 200 ml vandens, sojų padažą, actą, medų ir gerai viską išmaišyti.
6.
Česnaką smulkiai susmulkinti. Suberti į keptuvę, kurioje kepė vištiena ir apkepti. Tuomet supilti padažą ir užvirti.
7.
Į stiklinę berti 1 šaukštą krakmolo, pilti 220 ml vandens ir išmaišyti, supilti į keptuvę. Sudėti vištienos gabaliukus.
8.
Viską kartu pakepinti iki kol padažas pradės tirštėti, tuomet suberti sezamo sėklas ir keptuvę nukelti nuo kaitros.