INGREDIENTAI: Pagrindui:
200 gramų sausainių
80 gramų sviesto
Įdarui:
500 gramų maskarponės sūrio
200 gramų grietinės, 30% riebumo
3 vienetai kiaušinių
1 vienetas citrinų (žievelės)
30 gramų krakmolo
3 vanilės
Viršui:
1 vienetas apelsinų
1 vienetas citrinų
100 gramų cukraus
3 vienetai kiaušinių trynių
50 gramų sviesto
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
1.
Sausainius susmulkinti, suberti į dubenį.
2.
Sviestą ištirpinti ir supilti į dubenį su sausainiais, gerai išmaišyti.
3.
Torto formą iškloti kepimo popieriumi, sudėti sausainių masę ir tolygiai paskirstyti, paspausti. Padėti į šaldytuvą 40 min, kad sustingtų.
4.
Įdarui į dubenį dėti sūrį, grietinę, berti cukrų, krakmolą, vanilės, įmušti kiaušinius, įtarkuoti citrinos žievelę ir atsargiai, lengvai išmaišyti, kol cukrus ištirps. Neplakti! Paruoštą masę supilti į torto formą ant sustingusio pagrindo.
5.
Kepti iki 150 C laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 1 val. Patikrinti, ar pyragas iškepė - pajudinus torto formą kraštuose pyragas turi būti sutvirtėjęs, o vidurys judėti. Pyragui leisti atvėsti.
6.
Kai pyragas atvės, dėti į šaldytuvą, geriausia palaikyti per naktį.
7.
Viršui į puodą suberti cukrų, sudėti sviestą, trynius, įtarkuoti citrinų ir apelsino žieveles, perpjauti apelsiną ir citriną pusiau ir išspausti sultis. Išmaišyti ir maišant, kaitinti, kol pradės tirštėti ir kremas bus tirštokas. Palikti atvėsti iki kambario temperatūros.
8.
Užpilti atvėsusi kremą ant sūrio pyrago. Pyragą trumpam palikti šaldytuve.