INGREDIENTAI: Tešlai:
330 gramų kvietinių miltų
150 mililitrų pieno
1 vienetas kiaušinių
50 gramų sviesto
40 gramų cukraus
25 gramai šlapių mielių
1 žiupsnelis druskos
Įdarui:
250 gramų varškės
0.5 vieneto citrinų
1 vienetas kiaušinių trynių
16 gramų vanilinio cukraus
2 šaukštai cukraus
Aptepimui:
1 vienetas kiaušinių baltymų
1 šaukštas vandens
Glajui:
1 šlakelis citrinų sulčių
3 šaukštai cukraus pudros
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
1.
Tešlai į puodą pilti pieną, dėti sviestą ir pašildyti iki kol sviestas ištirps. Tuomet atvėsinti iki kūno temperatūros. Sudėti mieles, berti cukrų ir 2 šaukštus miltų. Sumaišyti ir palikti iki kol aktyvuosis mielės, suputos.
2.
Į dubenį berti miltus, supilti mielių masę, įmušti kiaušinį, berti druską ir minkyti iki kol nelips prie rankų. Uždengti maistine plėvele ar virtuviniu rankšluosčiu ir padėti į šiltą vietą, kad pakiltų.
3.
Stalą gausiai pabarstyti miltais, dėti tešlą ir iškočioti ar ištampyti iki stačiakampio formos, storis turėtų būti maždaug 3 mm.
4.
Įdarui į dubenį dėti varškę, trynį, berti cukrų, vanilinį cukrų, įtarkuoti citrinos žievelę. Išmaišyti.
5.
Ant paruoštos tešlos dėti įdarą ir paskirstyti per 2/3 tešlos. Neapteptą dalį lenkti ant pusės apteptos dalies, tuomet likusį apteptą galą užlenkti ant jau užlenktos tešlos viršaus.
6.
Supjaustyti į 8 lygias dalis. Kiekvieną dalį susukti.
7.
Kepimo formą ištiesti kepimo popieriumi, sudėti bandeles.
8.
Aptepimui į dubenėlį su baltymu pilti vandens, išplakti ir aptepti bandeles.
9.
Kepti įkaitintoje iki 180 C laipsnių temperatūros orkaitėje 15 - 20 minučių.
10.
Glajui į dubenį pilti citrinų sulčių, berti cukraus pudrą, išmaišyti ir apšlakstyti bandeles.