TOPWAREZ.LT
Pratybų atsakymai
Dabar Lietuvoje: 2024-11-25 11:27
Nuostabi avižinė pusryčių košė su kokosu ir džiovintais abrikosais
Nuostabi avižinė pusryčių košė su kokosu ir džiovintais abrikosais

Porcijų skaičius: 2


INGREDIENTAI:
1 stiklinė avižinių dribsnių (ne greito paruošimo)
1 stiklinė vandens
0.5 stiklinės pieno (tinka ir augalinis)
1 vienetas bananų (gerai prinokusio)
6 vienetai džiovintų abrikosų (geriausia saulėje džiovintų)
2 šaukštai kokoso drožlių
1 žiupsnelis druskos
Papuošimui:
šiek tiek uogų
šiek tiek vaisių
šiek tiek riešutų

PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 20 min.
1.
Vandenį supilame į puodą, kuriame virsime. Džiovintus abrikosus supjaustome smulkiais gabaliukais ir sumetame į vandenį drauge su kokoso drožlėmis ir žiupsneliu druskos. Ant mažos ugnies užvirininame. Galima šį žingsnį ir praleisti bei viską sumesti iškart, bet man daug skaniau, kai kokoso ir abrikosų skonis šiek tiek nuverda.

2.
Sudedame dribsnius, supilame pusę puodelio pieno ir paverdame iki košė sutirštės. Aš mėgstu tirštesnę košę, tad man paprastai tiek pieno užtenka, bet jei mėgstate skystesnę, galite pilti jo daugiau.

3.
Bananą sutriname šakute ir, kai košė jau baigė virti, sudedame jį į košę. Gerai išmaišome ir tik truputį pašildome, kad temperatūros susivienodintų, bet jau nebeverdame.

4.
Paragaujame, ar užtenka sūrumo bei saldumo. Jeigu norisi saldžiau, galima įdėti medaus ar klevų sirupo, nors man saldumo nuo banano visiškai pakanka. Bet per saldžiai aš nemėgstu, tad nesu etalonas šiuo klausimu :)

5.
Dedame į dubenėlius, pagardiname riešutais, uogomis ar vaisiais ir skanaujame! Prie šios košės man labiausiai tinka šviežios ar šaldytos uogos arba pasmulkintos vynuogės arba apelsinų/mandarinų gabalėliai.




admin · 2023-01-13 00:00 · 414 peržiūrėjo

Komentarai:

Spausk Patinka!
Komentatorių TOP 10
shule.lt