INGREDIENTAI: 300 gramų grikių (virtų, žr. patarimus)
200 gramų varškės
2 vienetai kiaušinių
80 gramų džiūvėsėlių
5 gramai druskos
3 gramai kepimo miltelių
pagal poreikį aliejaus
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 30 min.
1.
Į dubenį dėti varškę, grikius, įmušti kiaušinius ir sutrinti elektriniu plaktuvu iki vientisos masės. Suberti džiūvėsėlius, kepimo miltelius, druską ir išmaišyti. Palikti brinkti 15 minučių.
2.
Į keptuvę pilti aliejaus, įkaitinti, dėti paruoštos tešlos formuojant blynelius ir kepti iš abiejų pusių iki kol iškeps.
3.
Labai tinka tiekti su grietine, sviestu ar kitu mėgstamu padažu.
Patarimai:
•
Grikių paruošimas. Grikius galima išvirti arba užpilti verdančiu vandeniu, šiltai suvynioti ir palikti brinkti per visą naktį.