INGREDIENTAI: 1 vienetas iceberg salotų
2 vienetai agurkų
3 riekelės batono
2 vienetai kiaušinių (virtų)
100 gramų vištienos (keptos)
100 gramų vyšninių pomidorų
50 gramų kietojo sūrio (naudojau Džiugo)
šiek tiek aliejaus (batonui apkepti)
Padažui:
1 šaukštas alyvuogių aliejaus
1 šaukštas citrinų sulčių
1 šaukštas majonezo
1 šaukštas grietinės
1 šaukštas vandens
2 vienetai ančiuvių (aliejuje)
2 skiltelės česnako
1 šaukštelis dižono garstyčių
1 šaukštelis vorčesterio padažo
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 20 min.
1.
Pomidorus perpjauname per pusę.
2.
Agurkus ir salotą supjaustome šiaudeliais. Kiaušinius pasmulkiname.
3.
Batoną supjaustome kubeliais ir apkepame aliejuje.
4.
Vištieną supjaustome juostelėmis.
5.
Į lėkštę dedame salotas, ant viršaus agurką, pomidorus, kiaušinius, vištieną.
6.
Užtarkuojame kieto sūrio. Pabarstoem duonos kubeliais.
7.
Padažui visus ingredientus sutriname smulkintuvu iki vientisumo. Juo šlakstome salotas.