INGREDIENTAI: 1 vienetas moliūgų
1 kilogramas maltos mėsos
200 gramų ryžių (virtų)
2 vienetai pomidorų
1 vienetas svogūnų
1 vienetas morkų
3 skiltelės česnako
3 šaukštai aliejaus
pagal skonį druskos
pagal skonį maltų juodųjų pipirų
pagal skonį džiovintų čiobrelių
pagal skonį džiovintas mairūnas
pagal skonį rūkytos paprikos miltelių
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
1.
Nupjauti moliūgo viršūnėlę, išskobti vidų. Smulkiai supjaustyti svogūnus, česnakus. Pomidorus supjaustyti kubeliais. Morką stambiai sutarkuoti.
2.
Keptuvėje su aliejumi apkepinti svogūnus, kol suminkštės, dėti česnakus ir lengvai pakepinti, kol česnakai paskleis aromatą, tada sudėti tarkuotą morką ir dar porą minučių pakepinti. Dėti maltą mėsą, suberti prieskonius ir, maišant mentele, pakepinti, kol skystis iš mėsos nugaruos.
3.
Keptuvės turinį sumaišyti su virtais ryžiais ir pomidorais ir sudėti į išskobtą moliūgą. Uždengti moliūgo kepurėle.
4.
Moliūgą dėti į gilesnę skardą ar formą. Ant dugno įpilti šiek tiek vandens (kad vos apsemtų dugną).
5.
Kepti iki 190 C laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 40-60 min (priklauso nuo moliūgo dydžio), kol moliūgas suminkštės.