INGREDIENTAI: 400 gramų makaronų (virtų)
350 gramų moliūgų (apytikriai)
200 gramų vištienos krūtinėlės
200 gramų šparaginių pupelių (nebūtina)
150 gramų fermentinio sūrio (arba parmezano, čederio, mocarelos ar kito, tarkuoto)
2 vienetai pomidorų (arba pomidorų padažo)
100 mililitrų grietinėlės
1 vienetas svogūnų
3 skiltelės česnako
pagal skonį druskos
pagal skonį maltų juodųjų pipirų
pagal skonį prieskonių vištienai
Kepimui:
pagal poreikį sviesto
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 30 min.
1.
Moliūgą nulupti, perpjauti pusiau, išimti sėklas, supjaustyti nedideliais gabaliukais.
2.
Į puodą įpilti vandens, įberti druskos, užvirti, sudėti moliūgo gabaliukus ir virti apie 10 minučių.
3.
Krūtinėlę supjaustyti nedideliais gabaliukais. Svogūną supjaustyti, pomidorus sutrinti elektriniu smulkintuvu arba smulkiai supjaustyti.
4.
Į keptuvę įdėti sviesto, išlydyti, suberti svogūną, įspausti česnako ir apkepti kelias minutes, tuomet sudėti krūtinėlės gabaliukus, pabarstyti druska, pipirais, vištienos prieskoniais, sudėti šparagines pupeles, trintus pomidorus arba kelis šaukštus pomidorų padažo ir apkepti vis pamaišant apie 6 - 8 minutes minutes, sudėti moliūgus, supilti grietinėlę ir permaišyti.
5.
Į kepimo indą suberti makaronus, sudėti paruoštą moliūgų ir vištienos masę. Tolygiai paskirstyti ant makaronų.
6.
Viršų pabarstyti sūriu.
7.
Kepti įkaitintoje iki 200 C laipsnių temperatūros orkaitėje apie 30 minučių.