TOPWAREZ.LT
Pratybų atsakymai
Vardadienius šiandien švenčia: Kotryna Santautas Germilė
Šnicelis nuostabiai traškia plutele
Šnicelis nuostabiai traškia plutele

Porcijų skaičius: 2


INGREDIENTAI:
2 vienetai veršienos išpjova (arba kalakutienos, kiaulienos, kuo plonesnės)
5 riekės šviesios forminės duonos
1 vienetas kiaušinių (lengvai plakto)
2 šaukštai miltų
šiek tiek druskos
šiek tiek pipirų
pagal poreikį aliejaus
Patiekiant:
1 vienetas citrinų

PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 30 min.
1.
Mėsą nuplaukite, gerai nusausinkite virtuviniu popieriumi, virtuviniu plaktukų plakite mėsą, kol ši bus kuo plonesnė, bet tik tiek, kad neatsirastų skylių ir gabalas liktų vientisas. Paberkite druska ir pipirais.

2.
Nuo duonos nupjaukite plutelę, Sumalkite duoną virtuviniu kombainu, iškratykite trupinius į didesnę lėkštę. Įkaitinkite didesnę keptuvę, įpilkite aliejaus, jo reikės gana nemažai, kepsniai turi jame beveik plaukti.

3.
Imkite mėsos gabaliuką apvoliokite miltuose, tada kiaušinyje, tada šviežiuose duonos trupiniuose. Dėkite į karštą aliejų, kaitrą sumažinkite iki vidutinio stiprumo, kepkite vos 2 - 4 minutes iš abiejų pusių, kol trupiniai gražiai paruduos.

4.
Išėmus iš keptuvės, dėkite kepsnius ant vrtuvinio popieriaus, kad nuvarvėtų riebalai ir iš kart serviruokite su vienu ar dviem ketvirtadaliais citrinos. Tokius kepsnius austrai valgo su žaliomis salotomis ir visokio pavidalo bulvėmis, tarp jų ir su bulvių salotomis .



Daugiau skanių ir patikrintų receptų galite rasti Dangiros knygoje "Prancūzijos virtuvė"



admin · 2023-01-08 09:00 · 253 peržiūrėjo

Komentarai:

Spausk Patinka!
Komentatorių TOP 10
shule.lt