INGREDIENTAI: 1 kilogramas bulvių
5 šaukštai bulvių krakmolo
100 mililitrų vandens (verdančio)
pagal skonį druskos
1 žiupsnelis juodųjų pipirų
500 gramų kiaulienos kumpio (virto)
1 vienetas svogūnų
1 vienetas kiaušinių
1 šlakelis aliejaus
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 45 min.
1.
Bulves išverdame su lupena iš vakaro ir paliekame atvėsti.
2.
Kitą dieną bulves nulupame, sumalame, beriame druskos, krakmolą. Užpilame verdančiu vandeniu, kad krakmolas taptų glitnus. Sumaišome tešlą ir atidedame į šalį, kol ruošime įdarą.
3.
Svogūną nulupame, supjaustome smulkiais gabalėliais. Pakepiname keptuvėje įkaitintame aliejuje, kol suminkštės ir paskaidrės.
4.
Virtą kumpį sumalame. Į maltą mėsą, mušame kiaušinį, beriame pipirų, druskos, pakepintą svogūną. Masę gerai išmaišome.
5.
Užkaičiame virti puodą su pasūdytu vandeniu.
6.
Šlapiomis rankomis formuojame cepelinus - gnybiame bulvių masės, iš jos delene suformuojame paplotėlį, į vidurį dedame įdaro, iš visų pusių apspaudžiame bulvių mase.
7.
Dedame į puodą ir verdame, kol cepelinai iškils į paviršių, tuomet verdame dar 10 minučių.
8.
Valgome, kas kaip labiausiai mėgstame su grietine, ar su spirgučių padažu.