INGREDIENTAI: pagal poreikį uogų
Tešlai:
400 gramų špinatų
300 gramų kvietinių miltų
3 vienetai kiaušinių
180 mililitrų aliejaus
180 gramų cukraus (galima pakeisti bananais)
1 vienetas citrinų (nutarkuotos žievelės)
2.5 šaukštelio kepimo miltelių
Kremui:
500 gramų maskarponės sūrio
100 gramų balto šokolado
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
1.
Špinatus nuplaukite ir nusausinkite.
2.
Sudėkite į elektrinį trintuvą špinatus, supilkite aliejų ir sutrinkite iki vientisos konsistencijos masės.
3.
Elektriniu plakikliu plakite kiaušinius su cukrumi, kol masė patrigubės ir taps puri ir balta. Plona srovele, nuolat plakant, supilkite špinatų masę.
4.
Miltus ir kepimo miltelius sumaišykite ir persijokite tiesiai į kiaušinių ir špinatų masę, suberkite citrinos žievelę ir išmaišykite.
5.
Į keksiukų formeles dėkite popierinius "sijonėlius" ir pripildykite tešla iki viršaus.
6.
Kepkite iki 170 C laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 25 minutes. Mediniu pagaliuku patikrinkite, ar iškepė – jei pagaliukas sausas, reiškia taip. Jei aplipęs tešla, kepkite dar 5 min ir vėl tikrinkite. Išimkite keksiukus iš kepimo formos ir palikite visiškai atvėsti ant grotelių.
7.
Kremui šokoladą ištirpinkite. Palikite kiek atvėsti.
8.
Pravėsusį šokoladą sumaišykite su maskarponės sūriu.
9.
Nupjaukite dantytu peiliu kiekvieno keksiuko viršų.
10.
Nupjautas viršūnėles pirštais suplėšykite iki smulkių trupinių.
11.
Ant kiekvieno keksiuko konditeriniu maišeliu užspauskite kremo. Ant kremo uždėkite trupinių, šiek tiek įspauskite juos į kremą, kad geriau priliptų.
12.
Papuoškite uogomis. Keksiukus laikykite šaldytuve.