INGREDIENTAI: 4 vienetai obuolių
10 vienetų slyvų
5 vienetai kiaušinių
50 gramų sviesto
5 šaukštai kvietinių miltų
5 šaukštai cukraus
2 šaukštai aliejaus
5 šaukšteliai rudojo cukraus
0.5 šaukštelio prieskonių meduoliams
0.5 šaukštelio malto cinamono
1 žiupsnelis druskos
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 1 val.
1.
Slyvas pjaunu perpus, išimu kaulą, obuolius išsėklinu ir supjaustau stambiais kubeliais.
2.
Į įkaitintą keptuvę dedu sviestą, jam išsilydžius beriu rudąjį cukrų ir slyvų puseles (pjūviu žemyn). Nieko nevartau, tiesiog mentele truputį pastumdau, karamelizuoju vos kelias minutes. Palieku atvėsti.
3.
Kiaušinius, aliejų, druską ir baltąjį cukrų sudedu į plakimo indą ir maišau, kol tūris padidėja ir pabąla. Kepimo miltelius įmaišau į miltus ir nenustojant plakti tešlos, beriu po šaukštą, kol pilnai įsimaišo.
4.
Į 26 cm skersmens kepimo formą (naudojų silikoninę) sudedu slyvas, supilu keptuvėje likusį sirupą, pabarstau meduolių prieskoniais, tuomet suberiu obuolių kubelius, beriu cinamoną ir galiausiai supilu tešlą.
5.
Formą dedu į orkaitės vidurį, jungiu 180 C ir kepu apie 40 min.
6.
Dar karštą pyragą apverčiu į lėkštę ir palieku atvėsti. Ragauti, žinoma, galima ir karštą, bet vėsdamas pyragas sugeria tas gardžias slyvų sultis, tad nors laukti sunku, tikrai verta.