TOPWAREZ.LT
Pratybų atsakymai
Dabar Lietuvoje: 2024-11-25 15:47
Įdarytas patisonas
Įdarytas patisonas

Porcijų skaičius: 4


INGREDIENTAI:
1 vienetas patisonų
300 gramų jautienos faršo
2 vienetai morkų
1 vienetas svogūnų
pagal skonį druskos
pagal skonį maltų juodųjų pipirų
pagal poreikį aliejaus
Garnyrui:
4 vienetai bulvių
šiek tiek prieskonių bulvėms

PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
1.
Patisono viršūnę nupjaukite ir išskobkite patisono vidų. Morkas sutarkuokite. Svogūną smulkiai supjaustykite.

2.
Keptuvėje ant aliejaus apkepkite jautienos faršą. Pagardinkite druska ir juodaisiais pipirais.

3.
Kai jautienos faršas lengvai apkeps, atidėkite į šalį ir keptuvėje apkepkite svogūną su morkomis. Pakepinkite, kol šiek tiek suminkštės.

4.
Jautienos faršą sumaišykite su apkeptomis daržovėmis ir dėkite į patisono vidų. Uždenkite patisoną patisono viršūne.

5.
Supjaustykite bulves gabalėliais, pašlakstykite aliejumi, pabarstykite prieskoniais ir kartu su patisonu dėkite ant kepimo popieriumi išklotos skardos. Bulvių galima ir nekepti, bet man skaniau su bulvėmis.

6.
Kepame iki 170 C laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 60-75 min.




admin · 2023-01-02 03:00 · 238 peržiūrėjo

Komentarai:

Spausk Patinka!
Komentatorių TOP 10
shule.lt