INGREDIENTAI: 1 pakelis sausainių (naudojau "Selga", 180 g)
6 šaukšteliai obuolienės (tirštos, arba uogienės ar džemo, apie 100 g)
90 gramų juodojo šokolado
1 šlakelis pieno
Papuošimui:
1 saujelė riešutų (smulkintų)
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 30 min.
1.
Ant vieno sausainio viršaus tepti uogienės, dėti ant viršaus antrą sausainį, tepti uogienę ir uždėti trečią sausainį, atidėti į šoną. Vėl imti sausainį ir viską kartoti iki kol visi sausainiai bus sutepti.
2.
Visus pagamintus sausainių pyragėlius perpjauti per pusę.
3.
Dubenėlyje, garų vonelėje, ištirpinti šokoladą, įpilti šlakelį pieno, išmaišyti ir aptepti ar aplieti šokoladu kiekvieną pagamintą pyragėlį.
4.
Pasmulkinti riešutus ir pabarstyti pyragėlių viršų.
5.
Įdėti į šaldytuvą, kol sustings.
Patarimai:
•
Po kelių dienų šis desertas tampa dar skanesnis, tad puiku pagaminti kelioms dienoms ir mėgautis.
•
Laikyti geriausia šaldytuve.