INGREDIENTAI: 400 gramų kvietinių miltų (apytikriai)
4 vienetai kiaušinių
200 mililitrų pieno
100 mililitrų aliejaus
100 gramų šokolado
8 šaukštai cukraus
5 šaukštai vyšnių (be kauliukų, konservuotų)
3 šaukštai kakavos
2 šaukštai vyšnių sirupo (naudojau naminį)
1 šaukštelis kepimo miltelių
1 žiupsnelis druskos
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 1 val.
1.
Kiaušinius išplakame su cukrumi. Supilame pieną, aliejų, sirupą, gerai išplakame. Suberiame kakavą, kepimo miltelius, druską. Maišant, po truputį, iki tinkamo tirštumo, suberiame miltus.
2.
Šokoladą susmulkiname mažais gabaliukais.
3.
Į tešlą suberiame smulkintą šokoladą ir vyšnias, gerai išmaišome. Tešla sudedame į kepimo popieriumi išklotą kepimo formą (naudojau 15x15 cm dydžio)
4.
Kepame 180 C laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 35-40 min. Mediniu pagaliuku patikriname, ar iškepė - jei pagaliukas sausas, reiškia taip, jei aplipęs tešla, kepame dar apie 5 minutes ir vėl tikriname.