INGREDIENTAI: Pagrindui:
120 gramų sausainių
60 gramų sviesto
Kremui:
360 gramų varškės
250 gramų grietinėlės, 35% riebumo
200 gramų jogurto, natūralaus
200 gramų kondensuoto pieno, saldinto
2 pakeliai želės (mėgstamų skonių, po 77 g)
2 šaukštai želatinos (+50 ml vandens)
Viršui:
1 sauja vyšnių
1 pakelis vyšnių želė (77 g)
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
1.
Pasiruošiame želė: užpilame kiekvieną pakelį po 300 ml karšto vandens, gerai išmaišome ir leidžiame sustingti.
2.
Sausainius sutrupiname iki trupinių.
3.
Sviestą ištirpiname. Supilame ant sausainių, gerai išmaišome ir suberiame į torto formą. Subaudžiame suformuojant tortui pagrindą.
4.
Sustingusią želė supjaustome nedideliais gabalėliais.
5.
Varškę su jogurtu ir kondensuotu pienu sutriname maisto smulkintuvu iki vientisos konsistencijos.
6.
Grietinėlę išplakame iki standžių putų. Atsargiai įmaišome į varškės kremą. Ten pat suberiame želė gabalėlius.
7.
Želatiną užpilame vandeniu ir paliekame brinkti. Želatiną ištirpiname garų vonelėje. Plona srovele supilame į varškės kremą. Gerai išmaišome. Supilame ant sausainių pado.
8.
Dedame į šaldytuvą stingti 3 – 5 val.
9.
Ant viršaus dėliojame vyšnias be kauliukų.
10.
Vyšnių želė užpilame 300 ml karšto vandens ir gerai išmaišome. Atvėsiname ir atsargiai, po kelis šaukštus užpilame ant viršaus. Dedame į šaldytuvą sustingti.
Patarimai:
•
Kepimo forma 24 cm.