INGREDIENTAI: 3 vienetai bulvių (virtų)
5 vienetai kiaušinių (kietai virtų)
300 gramų šprotų
1 vienetas morkų (virtos)
60 gramų fermentinio sūrio
Padažui:
100 gramų majonezo (arba pagal poreikį)
1 šaukštelis garstyčių (arba pagal skonį)
pagal skonį druskos
pagal skonį maltų juodųjų pipirų
Patiekiant:
pagal poreikį ikrų (nebūtina)
pagal poreikį petražolių (arba krapų ar kitų žalumynų, nebūtina)
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 30 min.
1.
Bulves sutarkuoti arba supjaustyti plonomis juostelėmis. Šprotus išimti iš aliejaus, padėti ant vienkartinio rankšluosčio, kad susigertų nereikalingas skystis, tuomet sudėti į dubenį ir lengvai sutrinti šakute. Sūrį sutarkuoti arba supjaustyti plonomis juostelėmis, kiaušinius nulupti, perpjauti pusiau, baltymus atskirti nuo trynių į skirtingus dubenėlius. Baltymus sutarkuoti, trynius sutarkuoti arba susmulkinti šakute. Morkas sutarkuoti.
2.
Padažui į dubenį dėti majonezą, garstyčias, įberti druskos, pipirų ir išmaišyti.
3.
Į lėkštes, kuriose norite tiekti, dėti po konditerinį žiedą. Aš naudojau keturis žiedus apie 9 cm skersmens (jei neturite kelių žiedų, galite daryti didesnio dydžio sluoksniuotas salotas ir naudoti formos su nusegamu kraštu žiedą, tuomet jį dėkite ant didelės lėkštės). Į kiekvieną žiedą dėti bulvių, paskirstyti per visą plotį, lengvai spustelėti, kad išsilygintų paviršius. Dėti šiek tiek padažo ir paskirstyti per visą plotį, tuomet dėti šprotus, sūrį, kiaušinių baltymus ir dėti padažo, sudėti morkas, vėl aptepti padažu ir sudėti kiaušinių trynius. Dėti į šaldytuvą iki kol tieksite, tuomet nuimti žiedą.
4.
Papuošti ikrais, petražolėmis ir tiekti.