INGREDIENTAI: Tešlai:
3 vienetai bananų
150 gramų miltų
120 gramų cukraus
2 vienetai kiaušinių
100 gramų sviesto
30 gramų bulvių krakmolo
1 šaukštelis kepimo miltelių
1 žiupsnelis druskos
Kremui:
250 gramų maskarponės sūrio
150 gramų cukraus pudros
1 vienetas citrinų sulčių
Papuošimui:
1 pakelis kokoso drožlių
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 45 min.
1.
Dubenyje sumaišykite miltus, kepimo miltelius, druską ir bulvių krakmolą. Kiaušinius išplakite su cukrumi, kol cukrus ištirps. Supilkite išlydytą ir atvėsintą sviestą, sudėkite sutrintus bananus ir lengvai išmaišykite. Suberkite miltų mišinį ir lengvai išmaišykite, kad masė taptu vientisa.
2.
Supilkite masę į keksiukų fotmeles ( 2/3 tūrio) ir kepkite 15-20 min iki 180 C laipsnių įkaitintoje orkaitėje. Atvėsinkite.
3.
Kremui išsukite maskarponę su cukraus pudra ir citrinos sultimis. Sudėkite į konditerinį švirkštą ir išspauskite kremą ant atvėsusių keksiukų.
4.
Apiberkite spalvotomis kokoso drožlėmis.