INGREDIENTAI: Pagrindui:
250 gramų sausainių
180 gramų sviesto
120 gramų žemės riešutų (arba kitokių)
40 mililitrų pieno
Kremui:
500 gramų maskarponės sūrio
250 mililitrų grietinėlės, 35% riebumo
1 skardinė kondensuoto pieno, saldinto
30 mililitrų citrinų sulčių
2 šaukštai medaus
3 šaukšteliai želatinos
1 šaukštelis cinamono
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 45 min.
1.
Sausainius sutrupinti ir sumalti – geriausia elektirniu smulkintuvu. Tą pati padaryti su riešutais. Sviestą ištirpinti ir sumaišyti su sausainiais ir riešutais. Įpilti pieno. Torto formą (21 ar 24 cm skersmens, nuimamais kraštais) iškloti folija arba kepimo popieriumi. Geriausia dugną ir šonus išsikirpus iškloti atskirai, kad gražiai ir lengvai nusiimtų nuo šonų. Iš gautos sausainių ir riešutų masės, paspaudžiant, suformuoti torto pagrindą. Padėti į šaldytuvą, kol ruošime kremą, kad sustingtų.
2.
Želatiną užpilti vandeniu (vandens reikia aie 30 ml, tiek kad apsemtų želatiną ir būtų daugmaž per centimetrą virš jos) ir palikti išbrinkti, kol bus atliekama visa kita.
3.
Maskarponę ir kondensuotą pieną gerai sumaišyti. Pageidautina, kad abu būtų kambario temperatūros, nes lengviau išsimaišys. Iki standumo išplakti gerai atšaldytą grietinėlę. Įmaišyti medų (jei ne skystas, tai šiek tiek pakaitinti), citrinos sultis ir išplaktą grietinėlę.
4.
Išbrinkusią želatiną pakaitinti ant labai mažos ugnies arba garų vonelėje, kad ištirptų (jokiu būdu neužvirinti!) ir palikti vėsti kelioms minutėms. Maišant pamažu supilti pravėsusią ištirpintą želatiną į kremą ir viską iki vientisumo išmaišyti.
5.
Kremą supilti ant sausainių pagrindo ir padėti tortą į šaldytuvą sustingti bent 3 valandoms. Prieš patiekiant, torto viršų pabarstyti cinamonu. Skanaus!