INGREDIENTAI: 0.5 vieneto kopūstų (nedidelio)
1 vienetas morkų
1 vienetas rausvųjų svogūnų
1 vienetas aitriosios paprikos
2 skiltelės česnako
1 sauja petražolių (krapų, kalendros ar kitų mėgstamų)
Padažui:
4 šaukštai aliejaus
2 šaukšteliai obuolių acto
0.5 šaukštelio cukraus (arba medaus)
1/4 šaukštelio druskos
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 1 val.
1.
Morkas supjaustykite plonais šiaudeliais ar sutarkuokite stambia tarka.
2.
Kopūstą supjaustyti plonomis juostelėmis.
3.
Svogūnus, česnaką, aitrųjį pipirą susmulkinkite. Išmaišykite su kopūstais ir morkomis. Šie tiek pagniaužykite rankomis.
4.
Aliejų, actą, cukrų ir druską išmaišykite ir užpilkite ant salotų, dėkite smulkintus žalumynus ir išmaišykite. Bent valandėlę palaikykite šaldytuve, kad skoniai susigertų, o tada skanaukite!