INGREDIENTAI: 330 gramų sausainių ("Gaidelio" tipo)
200 mililitrų pieno
100 gramų sviesto
3 šaukštai kakavos
1 šaukštas cukraus pudros (arba pagal skonį)
pagal poreikį sausų pusryčių (kakavinių)
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 20 min.
1.
Sausainius sutrupinti iki smulkių trupinių, galima tai daryti elektriniu smulkintuvu, plaktuvu arba sudėti į maišelį ir pakočioti kočėlu.
2.
Į dubenį dėti sviestą, ištirpinti. Supilti pieną, berti kakavą, cukraus pudrą ir išmaišyti. Galima maišant dar šiek tiek pakaitinti. Supilti į dubenį su trupiniais. Išmaišyti ir padėti į šaldytuvą 15 - 20 minučių kad atvėstų.
3.
Iš paruoštos masės formuoti apvalias, šiek tiek siaurėjančias į viršų formeles.
4.
Ant paruoštų pyragėlių nuo viršaus, šalia vienas kito dėti dribsnius.
5.
Paruoštus tinginio kankorėžius dėti į šaldytuvą iki kol sutvirtės. Palaikyti dvi valandas arba visą naktį.
6.
Prieš tiekiant tinka pabarstyti cukraus pudra.