INGREDIENTAI: 1.5 litro vandens
1 vienetas citrinų
pagal poreikį braškių
1 gabalėlis imbiero
3 pakeliai juodosios arbatos (arba žaliosios)
2 vienetai mėtų šakelių
pagal poreikį saldiklio (tinka cukrus, medus, klevų sirupas ar kt.)
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
1.
Nuo citrinos nupjauname žievelę ir išspaudžiame sultis. Imbierą supjaustome nedideliais gabalėliais.
2.
Į puodą dedame mėtas, arbatos pakelius, supjaustytą imbierą ir citrinos žievelę. Užpilame verdančiu vandeniu. Po 5-10 minučių išimame arbatos pakelius ir pilame citrinos sultis. Paliekame atvėsti.
3.
Kai arbata atvės, nukošiame, pagardiname saldikliu (jei reikia). Pastatome į šaldytuvą.
4.
Prieš tiekiant, braškes supjaustome.
5.
Į stiklinę dedame supjaustytas braškes, pilame arbatą ir tiekiame.