TOPWAREZ.LT
Pratybų atsakymai
Dabar Lietuvoje: 2024-11-25 17:30
Austriškas pusryčių blynas
Austriškas pusryčių blynas

Porcijų skaičius: 4


INGREDIENTAI:
4 vienetai kiaušinių
200 mililitrų pieno
120 gramų kvietinių miltų
1.5 šaukšto cukraus (apytikriai)
1 žiupsnelis druskos
pagal skonį vanilės
1 šaukštas sviesto
Patiekiant:
pagal poreikį uogienės (ar trintų uogų)
pagal poreikį cukraus pudros

PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 20 min.
1.
Į skirtingus dubenius atskirti kiaušinių baltymus nuo trynių.

2.
Į dubenį su baltymais įberti druskos, pusę kiekio cukraus ir išplakti iki standumo.

3.
Į dubenį su tryniais suberti likusį cukrų, vanilę ir gerai išplakti, tuomet įpilti pieno, suberti miltus ir trumpai paplakti. Galiausiai atsargiai įmaišyti baltymus. Plakti daugiau nereikia.

4.
Į keptuvę dėti sviestą, ištirpinti, supilti paruoštą tešlą ir apie 1 minutę pakepti ant stipresnės ugnies. Tuomet keptuvę dėti į įkaitintą iki 200 C laipsnių temperatūros orkaitę ir kepti apie 10 - 12 minučių iki kol viršus paruduos.

5.
Iškepus supjaustyti nedideliais gabalėliais, patiekti su uogiene. Pabarstyti cukraus pudra.


Patarimai:

Receptas 26 cm skersmens keptuvei.


Papildomai į tešlą galima įmaišyti razinų.




admin · 2022-12-26 21:00 · 310 peržiūrėjo

Komentarai:

Spausk Patinka!
Komentatorių TOP 10
shule.lt