INGREDIENTAI: 4 vienetai kiaušinių
200 mililitrų pieno
120 gramų kvietinių miltų
1.5 šaukšto cukraus (apytikriai)
1 žiupsnelis druskos
pagal skonį vanilės
1 šaukštas sviesto
Patiekiant:
pagal poreikį uogienės (ar trintų uogų)
pagal poreikį cukraus pudros
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 20 min.
1.
Į skirtingus dubenius atskirti kiaušinių baltymus nuo trynių.
2.
Į dubenį su baltymais įberti druskos, pusę kiekio cukraus ir išplakti iki standumo.
3.
Į dubenį su tryniais suberti likusį cukrų, vanilę ir gerai išplakti, tuomet įpilti pieno, suberti miltus ir trumpai paplakti. Galiausiai atsargiai įmaišyti baltymus. Plakti daugiau nereikia.
4.
Į keptuvę dėti sviestą, ištirpinti, supilti paruoštą tešlą ir apie 1 minutę pakepti ant stipresnės ugnies. Tuomet keptuvę dėti į įkaitintą iki 200 C laipsnių temperatūros orkaitę ir kepti apie 10 - 12 minučių iki kol viršus paruduos.
5.
Iškepus supjaustyti nedideliais gabalėliais, patiekti su uogiene. Pabarstyti cukraus pudra.
Patarimai:
•
Receptas 26 cm skersmens keptuvei.
•
Papildomai į tešlą galima įmaišyti razinų.