INGREDIENTAI: Tešlai:
310 mililitrų pieno (šilto)
300 gramų kvietinių miltų
180 gramų cukraus
120 mililitrų aliejaus
100 gramų šokolado lašelių
50 gramų kakavos
4 šaukšteliai tirpios kavos
8 gramai kepimo miltelių
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 20 min.
1.
Į dubenį pilti šiltą pieną, berti tirpią kavą, išmaišyti, palikti atvėsti.
2.
Į dubenėlį suberti miltus, cukrų, kakavą, kepimo miltelius, gerai išmaišyti. Į dubenėlį su miltais supilti atvėsusį pieną su kava, pilti aliejų, išmaišyti, plakti nereikia. Į paruoštą masę berti šokolado lašelius.
3.
Į keksiukų kepimo formą sudėti popierines formeles ir padalinti tešlą.
4.
Kepti įkaitintoje iki 180 C laipsnių temperatūros orkaitėje apie 20 - 25 minutes.
Patarimai:
•
Kremui naudojau grietinėlę ir šokoladą lygiomis dalimis. Tai jei naudosite 200 gramų grietinėlės, tuomet ir šokolado reikės 200 gramų. Grietinėlę pilti į puodą ir pakaitinti iki virimo, tuomet suberti kapotą šokoladą ir išmaišyti iki vientisos masės. Dėti į šaldytuvą kelioms valandoms, kad sutvirtėtų, tuomet gerai išplakti, sudėti į konditerinį maišelį ir išspausti ant keksiukų.