TOPWAREZ.LT
Pratybų atsakymai
Patarlė:
Purus cinamoninis kefyro keksas su rabarbarais
Kefyro keksas su rabarbarais ir cinamonu

Porcijų skaičius: 10


INGREDIENTAI:
400 gramų rabarbarų
2 stiklinės miltų
1 stiklinė cukraus
1 stiklinė kefyro (arba rūgpienio)
1 vienetas kiaušinių
1/4 stiklinės aliejaus
1 šaukštas cinamono
1 šaukštelis sodos
0.5 šaukštelio druskos

PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 1 val.
1.
Trečdalį cukraus sumaišome su cinamonu.

2.
Nuvalytus rabarbarus supjaustome kubeliais (daugma- 1 - 1.5 centrimetro pločio) ir apibarstom trupučiu miltų (miltai padės rabarbaras nenusėsti į pyrago dugną).

3.
Viename inde suplakame kiaušinį, likusį cukrų, aliejų ir kefyrą, o kitame - sumaišom miltus, druską ir sodą. Į birius produktus supilam skystus ir gerai išmaišome. Tada įmaišome rabarbarus.

4.
Kekso formą išklojame kepimo popieriumi. Sudedam pusę tešlos, apibarstome cukrumi su cinamonu, tada sudedam likusią tešlą ir vėl apibarstom, bet šiek tiek pasiliekam. Peiliu per visą tešlos gylį pamaišome sukamaisiais judesiais ir užbarstom likusį cukrų su cinamonu.

5.
Kepame iki 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėj apie 40 - 50 minučių.

6.
Iškepusį pyragą paliekame atvėsti, o tada skanaujame.


Patarimai:

Ingredientams matuoti naudojau 250 mililitrų stiklinę.




admin · 2022-12-22 21:00 · 265 peržiūrėjo

Komentarai:

Spausk Patinka!
Komentatorių TOP 10
shule.lt