TOPWAREZ.LT
Pratybų atsakymai
Šiandien minėtina:
Varškės tešlos bandelės su kiaulienos šonine ir pievagrybiais
Varškės tešlos bandelės su kiaulienos šonine ir pievagrybiais

Porcijų skaičius: 8


INGREDIENTAI:
Tešlai:
350 gramų kvietinių miltų
125 gramai varškės 9% (drėgnos)
150 mililitrų aliejaus
100 mililitrų pieno
2 šaukštai cukraus
2 šaukšteliai kepimo miltelių
1 žiupsnelis druskos
Įdarui:
300 gramų kiaulienos šoninės (pjaustytos kubeliais)
100 gramų rudųjų pievagrybių
1 vienetas svogūnų
pagal poreikį aliejaus
pagal skonį druskos
pagal skonį maltų juodųjų pipirų
pagal skonį česnako granulės
Aptepimui:
1 vienetas kiaušinių trynių
1 šaukštas pieno
Papuošimui:
pagal poreikį sezamo sėklų

PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 1 val.
1.
Įdarui svogūną ir pievagrybius smulkiai supjaustyti ir šiek tiek apkepti keptuvėje su šlakeliu aliejaus. Sudėti šoninės kubelius ir kepti apie 5-8 min. Pagardinti druska ir prieskoniais.

2.
Tešlai miltus su kepimo milteliais persijoti.

3.
Varškę išsukti su cukrumi ir druska. Įpilti pieną, aliejų ir viską išmaišyti. Suberti persijotus miltus su kepimo milteliais ir suminkyti tešlą. Tešla turi būti minkšta ir nelimpanti prie rankų.

4.
Aptepimui suplakti kiaušinio trynį su pienu.

5.
Padalinti tešlą į 8 lygias dalis ir iš kiekvienos iškočioti paplotėlį, dėti įdaro ir suformuoti bandeles. Sudėti ant kepimo popieriumi išklotos skardos.

6.
Prieš dedant į orkaitę, aptepti kiaušinio trynio ir pieno plakiniu, pabarstyti sezamo sėklomis.

7.
Kepti iki 180 C laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 25 min.




admin · 2022-12-22 15:00 · 259 peržiūrėjo

Komentarai:

Spausk Patinka!
Komentatorių TOP 10
shule.lt