INGREDIENTAI: 2 vienetai vištienos krūtinėlės (didesnių puselių)
2 vienetai kiaušinių (mažesnių)
90 gramų džiūvėsėlių (naudojau „Kauno grūdų“
30 gramų kietojo sūrio (smulkiai tarkuoto)
1.5 šaukštelio persilado prieskonių (jei neturite, žr. patarimus)
1 šaukštelis česnako miltelių
1 skiltelė česnako
0.5 šaukštelio juodųjų pipirų
pagal poreikį alyvuogių aliejaus (kepimui)
Viršui:
200 gramų pomidorų padažo (kokybiško arba šviežių pomidorų, žr. patarimus apačioje)
180 gramų mocarela sūrio
20 gramų kietojo sūrio (smulkiai tarkuoto)
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 1 val.
1.
Vištienos krūtinėlės perpjaukite išilgai pusiau (kad gautumėte 4 gabalėlius).
2.
Į didesnį dubenį įmuškite kiaušinius, įspauskite česnako skiltelę, berkite persilado prieskonius, pipirus ir lengvai paplakite, kad trynys ir baltymas susijungtų.
3.
Į dubenį su kiaušinių plakiniu dėkite krūtinėlių puseles ir gerai išmaišykite, kad jos tolygiai pasidengtų. Padėkite į šaldytuvą bent 20 min pasimarinuoti (jeigu laikysite ilgiau, bus dar skaniau, galima pasiruošti ir iš vakaro).
4.
Plačiame dubenėlyje sumaišykite džiūvėsėlius, smulkiai tarkuotą kietąjį sūrį ir česnako mitelius.
5.
Kiekvieną krūtinėlės gabalėlį iš visų pusių apvoliokite džiūvėsėlių mišinyje, kad tolygiai pasidengtų.
6.
Keptuvėje ant kiek didesnės negu vidutinė kaitros įkaitinkite aliejų ir apkepkite krūtinėles, kol gražiai apskrus iš abiejų pusių (iškepti nereikia, tik kad gražiai paruduotų).
7.
Apkepintas krūtinėles dėkite ant kepimo popieriumi išklotos skardos. Ant kiekvieno gabalėlio dosniai užtepkite pomidorų padažo, ant jo dėkite riekelėmis pjaustytos mocarelos ir užbarstykite tarkuotu kietuoju sūriu.
8.
Kepkite iki 220 laipsnių įkaitintoje orkaitėje (kepimo režimas viršus+apačia) apie 20 minučių iki sūris gražiai išsilydys ir vištiena bus iškepusi.
9.
Traukite iš orkaitės, tiekite ir mėgaukitės! Patiekiant dar galima pabarstyti smulkintais žalumynais, pvz. čiobreliais, bazilikais ar petražolėmis.
Patarimai:
•
Persilado prieskoniai yra druskos, džiovintų petražolių ir česnako miltelių mišinys. Jų būna daugumoje prekybos centrų, bet jei neturite, vietoje jų į plakinį įberkite šaukštelį džiovintų petražolių (arba provanso žolelių ar raudonėlio ar čiobrelių), įberkite pagal skonį druskos ir įspauskite papildomą skiltelę česnako.
•
Pomidorų padažą rinkitės kokybišką, kuo natūralesnį. Mes naudojome naminį marinarą padažą, ruoštą pagal šį receptą (jį gaminti galima ir iš konservuotų pomidorų). Vietoje pomidorų padažo galite naudoti ir tiesiog riekelėmis pjaustytus šviežius pomidorus.