TOPWAREZ.LT
Pratybų atsakymai
Patarlė:
Šiupininė sriuba su rūkytomis dešrelėmis
Šiupininė sriuba su rūkytomis dešrelėmis

Porcijų skaičius: 6


INGREDIENTAI:
1 ir 1/5 litro vandens
300 mililitrų konservuotų pomidorų savo sultyse (trintų arba naminio pomidorų padažo)
100 gramų konservuotų pupelių (arba virtų)
2 vienetai bulvių
2 vienetai morkų
3 vienetai rūkytos dešrelės
1 vienetas raudonosios paprikos
1 vienetas marinuotų agurkų (didesnio)
1 vienetas svogūnų (didelio)
2 skiltelės česnako
1 šaukštas citrinų sulčių
pagal skonį druskos
pagal poreikį maltų juodųjų pipirų
pagal skonį provanso žolelių

PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 45 min.
1.
Bulves nuskusti, supjaustyti kubeliais, suberti į puodą su vandeniu ir virti apie 10 minučių iki kol išvirs.

2.
Kol verda bulvės, supjaustyti svogūną stambesniais gabaliukais, morką sutarkuoti burokine tarka, papriką supjaustyti šiaudeliais. Dešreles supjaustyti griežinėliais. Agurką smulkiai supjaustyti, česnaką sukapoti.

3.
Į keptuvę pilti aliejų, įkaitinti, suberti visas pjaustytas daržoves ir kepti apie 7 minutes iki kol daržovės suminkštės. Tuomet sudėti dešreles ir dar kelias minutes pakepti.

4.
Į keptuvę su dešrelėmis ir daržovėmis supilti trintus pomidorus, berti česnaką, patroškinti apie 2 minutes, tuomet viską sudėti į puodą su bulvėmis. Pilti citrinos sultis, sudėti agurką, berti pupeles, provanso žoleles.

5.
Sriubą užvirti ir virti dar 5 minutes, tuomet nukelti nuo kaitros ir skanauti.




admin · 2022-12-20 18:00 · 278 peržiūrėjo

Komentarai:

Spausk Patinka!
Komentatorių TOP 10
shule.lt